Ragbi lopte i oprema
Osiguravamo svu potrebnu opremu za kompletnu opskrbu terena za ragbi. Lopte za ragbi , aluminijska vrata opremljena utičnicama za ukopavanje i relativna sigurnosna zaštita za stupove, izrađena od vodootporne i izdržljive tkanine.
U našem katalogu možete pronaći službene lopte za ragbi , isključivo proizvedene u Italiji, koje jamče kvalitetu i dugotrajnost.
Za potpunu i kvalitetnu postavu vašeg terena za ragbi kontaktirajte nas i zatražite personaliziranu ponudu.

Lopte za ragbi, koje odabrati
Nisu sve lopte za ragbi iste. Svako rješenje može se razlikovati u veličini, težini i materijalu. Iz tog razloga, ovisno o namjeni koju ćete koristiti, možete odabrati određenu vrstu balona.
Amaterske lopte za ragbi : U slučaju da se lopta koristi u slobodno vrijeme ili posebno kao djeca, za učenje prvih pokreta najprikladnije su plastične i pjenaste lopte za ragbi.
Lopte za ragbi za trening ili utakmicu : u ovakvim situacijama potrebna vam je jaka lopta, ali u isto vrijeme učinkovita. U trenažnim loptama prevladava snaga, pa je primarna potreba izdržati cijelu sezonu. Kod lopti za ragbi iz igre, prednost se mora dati ravnoteži lopte, čime se omogućuje veća preciznost u putanjama.

Timski sport omiljen u cijelom svijetu
Ragbi je timski sport s dvije glavne varijante: ragbi union, koji ima 15 igrača po timu, i ragbi liga, koja ima 13. Osim po broju igrača po timu, razlikuju se i po pravilima, pa se smatrati dvije različite discipline.
Ragbi se igra u cijelom svijetu, posebno u Velikoj Britaniji i svim njenim bivšim kolonijama, u Francuskoj, Italiji i Južnoj Americi.

Od davnina su se igrale bezbrojne varijante “igre s loptom”. Legenda kaže da je student iz grada Rugby-ja jednom uzeo loptu tijekom nogometne utakmice i počeo trčati prema aut liniji, gdje je tresnuo loptu. Promatrači su bili toliko zaintrigirani da su ovaj jednokratni događaj razvili u vlastiti sport.
Ragbi se u većini zemalja nekoć smatrao sportom za aristokrate i uglavnom su ga igrali dječaci iz viših klasa. Od 1990-ih postao je glavni profesionalni sport u kojem se uživa i prati u cijelom svijetu.

Nisu pronađeni proizvodi koji odgovaraju vašem odabiru.